5

Kubuntu ile Youtube'a Giriş (Kate editörü için )

Posted by Osman Rahmi on 05:58 in , , , ,
Yazdığım yazı KDE için geçerlidir.

1 -) Terminal a girip, sudo kate /etc/hosts yazıyoruz.
2 -) Sizden şifre isteyecektir. Kullanıcı şifrenizi yazın.
3 -) Gelen içeriğin en altına, alttaki satırları yazarak kaydediyoruz.

208.117.236.70 http://www.youtube.com
208.117.236.70 youtube.com
208.117.236.70 www.youtube.com

Hepsi Bu kadar...

Bende Yeni bir linux kullanıcısıyım, youtube'a girme araştırmalarım sırasında aşağıdaki linki buldum. Belki bir yardımı olur.

http://forum.ubuntu-tr.org/index.php/topic,2806.0.html



5 Comments


Çok teşekkürler =)


Hoşgeldin arkadaşım :) umarım linux kullanmaya devam edersin ,yazılarını ve masaüstü görüntülerini bizlerle paylaşırsın..


Etiketleri girmeyi unutmuşsun ,etiketler yazıların arama motorlarında vs. bulunmasını oldukça kolaylaştırır,etiketleri ben ekledim,yazı başlığının altında görebilirsin..

Yazıyı düzenlerken sağ altta etiketler için yer vardır ,virgülle ayırarak yazıyla alakalı etiketleri kendi kafana göre yazabilirsin,linux ,kubuntu ,kubuntu youtube gibi ..


Sadece kubuntu ve KDE masaüstünde geçerli diye birşey yok. Her Linux dağıtımında hosts dosyası /etc/hosts altında bulunmaktadır. Tek değişken o linux dağıtımında bulunan metin editörünün ismidir. Yani kate yerine nano ve başka birşeydir..

Saygılar..


söylediklerin tabiki doğru Onur ,o yüzden yorumu yayınlıyorum ama yukardaki komut ubuntuda çalışmayacağı için linuxu yeni kullanmaya başlayan biri için açıklamalar uygundur bence..başka eklemek istediğin ,yazıda bu böyle olsa daha iyi olurdu ,daha anlaşılır olurdu dediğin yerler varsa söyleyebilirsin ,hatta istersen eğer bloga yazar olabilirsin ,çok sevinirim ,ben pek ilgilenemiyorum ,okulum dolayısıyla ..

Yorum Gönder

Haftanın Videosu

Copyright © 2009 Özgürlük İçin Linux All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.