0

Hoşgeldin Ubuntu

Posted by museboi on 04:49 in , ,














Çeşitli sebeplerden dolayı ubuntuya geçmiş bulunuyorum..Ama elbetteki pardusa destek vermeye devam edeceğim..Benim için bir sistemde en önemli olan sürekliliktir.Forumda aramalarım neticesinde Pardus 2008'e geçmek için eski sürümün tamamen kaldırılması gerekiyormuş.Baştan pek kaldırma taraftarı değildim halen de değilim ama pardusun hatrına önemli dosyalarımı yedekledikten sonra eski sürümü tamamen sildim ve pardus 2008 yüklemesine başladım ama ne yazık ki sistem kurulum cd 'si hatalı çıktığı için kuramadım..Çok önceden beri kıyıda köşede duran 7.10 ubuntu cd si vardı,onu denemeye karar verdim ve yarım saat içinde kurulum sorunsuz bitti ve 7.10 dan en son sürüme geçsin mi diye beni uyardı :)) Bu tam da aradığım şeydi işte..Gnome'u da ilk kez deneme olanağı buldum ve kde'den çok daha tatmin olduğumu itiraf etmeliyim..Elbetteki bu kde'nin kötü olduğu anlamına gelmiyor,ikisinin de birbirine göre artıları ve eksileri var ancak gnome performansıyla ubuntuda kullanım kolaylığıyla benim takdirimi kazandı.Artık gezegende yazmam doğru mu değil mi bilmiyorum ama sanırım bir sakıncası yoktur.. Kde programlarının da bazılarını kullanmaya devam ediyorum..Amarok ,kaffein gibi..

Amarok nightly ,amarok 2 sürümünü deneme olanağım oldu,halen geliştirilme aşamasında olmasına rağmen,görünüş olarak birçok yenilik söz konusu,gadget olayı eklenmiş,görünüşünü özelleştirip esnek bir amarok kullanmak söz konusu..

Haa bir de ubuntu ilk kurulduğunda compizin hazır olması ve pencerelerin masaüstünü ilk açtığımda dans etmeye başlaması da şaşırtmadı değil..

1

POP 'dan IMAP'a geçiş

Posted by museboi on 15:12 in , ,
Thunderbird kullandığım için gmail hesabımla senkronize çalışmasını istediğimden imap'e geçtim..Daha önce gmail hesabımda durmaları sorun yaratmıyordu ancak bilgilendirme mailleri yığınla doldu ve artık thunderbird'le bir maili sildiğimde gmail hesabımda da tamamen siliniyor..İmapın artısı bu,ancak dezavantajı da var elbet,imap pop'a göre biraz daha yavaş..Tercih meselesi..

Ayarların anlatıldığı link: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=77662&topic=12814

Anlatılanlarda ufak farklılar var ancak resimlere bakarak yaparsanız sorun olmaz ben o şekilde yaptım ve şu an sorunsuz kullanıyorum..

Eğer farklı bir program için ayar yapıcaksanız,gmail hesabınızdan sağ üstteki yardıma tıklayarak ,en altta iletişim seçeneklerinden imap'ı ve kullandığınız programı seçerek ayarları yapabilirsiniz..
Sizi bilmem ama ben imap'ı yeni keşfettim,çok da güzelmiş,thunderbird ile bir maile yıldız koyduğumda gmail hesabımda da aynen oluyor,etiketlemeler,dosyalamalar ,bir deneyin derim..

Haftanın Videosu

Copyright © 2009 Özgürlük İçin Linux All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.